Tarta de branza cu visine

de alinutza1983 in Prajituri, 22 Mar 2011 | 6028 vizualizari

 

SAU ALTFEL SPUS CHEESECAKE :) - facuta de mare pofta ....Sunt tare pofticioasa....asa ca in momentul in care am vazut pe site ca fetele au prestat cheesecake-uri , am hotarat sa fac si eu unul ( mai ales ca mai aveam in congelator o ultima cutie de visine ramasa de asta toamna )...

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 250 -300 gr biscuiti ( populari am flosit eu)
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  •  PENTRU CREMA   :
  • 350 ml smantana dulce (sau frisca)                          
  • 800 gr.  de branza dulce                          
  • 50 ml lapte                          
  • 2 linguri gelatina (granule)                          
  • 5-6 linguri zahar pudra                    
  • OPTIONAL   : 
  • visine ( dupa gust si generozitate )  
  • PENTRU SIROP:
  • 1 cana de zahar tos
  • 2 cani de visine fara samburi
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • suplimentar:
  • 1 plic tort jelee
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de branza cu visine:

1. Mai inati pregatim o forma de tort cu peretii detasabili, ungand-o cu putin ulei ( pentru a ne fi mai usor sa scoatem prajitura ).

2. Zdrobim biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie ( inca nu am unul), sau chiar cu ajutorul unui sucitor din lemn; apoi, peste acestia turnam esenta, untul topit si zaharul si amestecam bine , bine, pana la omogenizare!

3.Amestecul de biscuiti il vom pune in forma de tort , si, cu ajutorul unei linguri nivelam , apoi dam totul la frigider cam jumatate de ora.

4. In acest interval de timp, cat blatul va sta la rece sa se inatreasca, vom pregati crema de branza; amestecam branza cu zaharul , apoi punem si frisca batuta bine, incorporam visinele si ,la final, gelatina topita si racita!

5. Pentru gelatina, este nevoie ca aceasta initial sa fie pusa in cca 100 ml apa rece , pana se solidifica, iar apoi, se va topi la bain- marie , in cei 50 ml lapte.

6. La gelatina trebuie avut grija ca aceasta sa se inmoaie, dar nu cumva sa se opareasca, pentru ca, isi va pierde proprietatile....

7. Crema aceasta de branza se va turna peste blatul de biscuiti, iar apoi se da totul la rece pentru inca 2 ore.

8. In acest timp, punem la fiert visinele cu zahar , pana obtinem un sos de fructe nu foarte lichid; cand se raceste, sosul de visne se toarna peste prajitura, iar ca efectul sa fie unul spectaculos, am ales sa impodobesc cheesecake-ul meu cu un plic de tort jelee rosu ( care se prepara cf instructiunilor de pe plic).

9. Se recomanda ca prajitura sa stea la rece ( recomandabil chiar de pe-o zi pe alta) , astfel incat sa se inchege bine ingredientele ! Eu nu prea am avut rabdare, ceea ce se observa si in poze ( nu se intarsie suficient prajitura cand am taiat-o )

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de branza cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Marmorată Cu Jeleu De Vișine By Julie